Administracions

Municipal

Solsona dissenya un pla de govern de 250 compromisos

ERC i el PSC tanquen un document que es basa en la governança, el desenvolupament del territori, la qualitat de vida i el microurbanisme

El full de ruta incorporarà aportacions de la ciutadania

L'equip de govern de l'Ajuntament de Solsona, format per ERC i el PSC, ha tancat un document que, a través de 250 compromisos, defineix les bases de les polítiques municipals a executar durant aquest mandat. El document temporalitza les accions a desenvolupar en quatre grans àmbits: la governança, el desenvolupament del territori, la qualitat de vida i accions urbanístiques que han de permetre tenir “una ciutat endreçada”. El pla es pot descarregar des d'internet a través de la web municipal i la voluntat, segons ha explicat l'alcalde, David Rodríguez, és que es vagi actualitzant i ampliant amb propostes recollides a través del pla d'actuacions de millora urbana. A banda, també hi ha el compromís que siguin els mateixos veïns qui facin aportacions, sempre que siguin assumibles econòmicament per al consistori solsonenc.

Pel que fa al primer dels eixos prioritaris, es destaca el foment de l'associacionisme veïnal, l'augment de serveis de la seu electrònica, l'aprovació del reglament de participació ciutadana i, sobretot, el control mensual del pressupost. Sobre les actuacions vinculades al desenvolupament del territori, el consistori prioritzarà la gestió d'una borsa de treball, la creació d'una brigada jove municipal, l'oferta d'un servei de mediació hipotecària, diverses accions de promoció turística i comercial, la promoció de la millora de la carretera fins a Lladurs, l'elaboració d'un pla per promoure la ciutat en poblacions properes o accions d'estimulació del teixit empresarial, com la planificació del desenvolupament del polígon de Santa Llúcia.

En l'apartat del microurbanisme les apostes van cap a l'elaboració d'un pla de creació de recorreguts accessibles i d'eliminació de barreres arquitectòniques; diverses actuacions de millora del nucli antic, del nucli urbà, del Vinyet i de la travessia urbana o la creació d'espais de connexió Wi-Fi gratuïts i la construcció d'un nou tanatori.

Finalment, en l'àmbit més social, s'hi inclouen accions com el condicionament de zones de lleure per als infants preadolescents i els joves, la creació d'una zona esportiva a l'aire lliure a la Cabana del Catedràtic, l'elaboració d'un programa de salut integral o millorar els equipaments esportius existents. L'alcalde ha insistit que el govern pretén que aquest sigui “un full de ruta viu i permeable que s'ajusti a la realitat en cada moment”.

LES XIFRES

250
compromisos
formen part del pla de ruta que ha elaborat el govern municipal de Solsona per fer en el mandat.
2
grups
configuren el govern municipal de Solsona, gràcies al pacte que van subscriure ERC i PSC fa un any.
4
anys
de vigència té el full de ruta, ja que algunes accions incloses ja s'han començat a executar en aquest temps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia