Administracions

Concurs desert per a la gestió de Sant Miquel de Cruïlles

El Consell del Baix Empordà, titular del conjunt romànic, desestima l'única oferta per manca d'antiguitat

Repetiran la convocatòria passat l'estiu

El concurs convocat pel Consell Comarcal del Baix Empordà per trobar una empresa que gestioni i obri al públic el conjunt de l'església romànica del monestir de Sant Miquel de Cruïlles, un cop finalitzades les obres de restauració, ha quedat desert. Només s'hi va presentar una empresa, de nova creació, fet que li ha impedit superar la condició d'“acreditar la solvència econòmica i tècnica requerida al plec de clàusules”.

El vicepresident comarcal Jaume Fontdevila, delegat de l'àrea de Cultura, lamenta la situació: “Els promotors de l'oferta, com a persones individuals, atresoraven molta experiència en l'àmbit de la gestió i la programació cultural”, destacava, i avança que revisaran les bases “per obrir la porta també a empreses de nova creació”. Però hi mantindran “els mateixos requisits pel que fa a la qualitat dels continguts que s'hi programin” i la divulgació del patrimoni. L'adjudicatària haurà d'abonar, d'entrada, un cànon de 2.000 euros anuals, “revisable” segons el resultat. El termini d'adjudicació és de dos anys.

El contratemps per al públic és que la repetició del concurs, que no es decidirà com a mínim fins a la tardor, retardarà l'obertura regular del conjunt per a visites “un mínim de quatre dies al mes en horaris assenyalats i especialment en caps de setmana”. Però Fontdevila defensa que aquest estiu es pot compensar parcialment amb les visites guiades del cicle Escapada Empordà i diversos actes culturals que programarà l'Ajuntament a l'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia