Administracions

Corrupció

Un jutge de Badalona investiga una presumpta trama corrupta a Montgat

Agents del CNP es personen al consistori per requerir diversos expedients i documentació

En la mateixa operació s'escorcollen i fan entrades a les dependències de la Policia Local i de dues empreses

Agents de la Policía Nacional espanyola (CNP) s'han personat aquest dijous al matí a l'Ajuntament de Montgat (Maresme) per demanar diversos expedients i documentació en el marc d'una operació per una presumpta corrupció.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'operació ha estat ordenada pel titular del jutjat d'instrucció número 2 de Badalona, que investiga des del juny una suposada trama de corrupció que afecta el consistori de Montgat, la Policia Local i dues empreses.

A més del requeriment a l'ajuntament, el jutge ha ordenat l'escorcoll de les dependències de la Policia Local i l'entrada i escorcoll a les dues empreses investigades.

El TSJC precisa que la instrucció acaba de començar i aquestes són les primeres diligències practicades un cop estudiada la informació inicial. De moment, no hi ha cap persona detinguda.

L'Ajuntament de Montgat està dirigit actualment per una alcaldessa d'ERC, Rosa Funtané, gràcies a un pacte amb el PSC, ICV i el grup local del PRE, que va permetre desbancar CiU, que havia governat el municipi en el mandat anterior.

Funtané ha explicat que els agents han acudit al consistori a primera hora del matí amb un requeriment del jutge perquè els lliuressin una sèrie de documents. En aquest sentit, ha assegurat que el personal del consistori col·laborarà amb els agents per facilitar-los tota la documentació que els sigui requerida.

L'alcaldessa, que ha volgut puntualitzar que els agents no estan duent a terme cap escorcoll a l'Ajuntament, ha afirmat que “ignora” els motius de la investigació i ha indicat que no podia afegir res més perquè l'actuació es troba sota secret de sumari.

Una vegada que els agents tinguin els expedients, els remetran al jutge, que ha acudit a Montgat a supervisar el dispositiu al costat d'un secretari judicial, perquè adopti les mesures que consideri oportunes en el marc de la seva investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia