Administracions

municipal

recollida d'escombraries

Forallac i Mont-ras regulen la brossa després de 16 anys

Aquests dos municipis, juntament amb altres del Baix Empordà, han estat més d'una dècada funcionant amb un antic contracte provinent de CEPSA i ara fan un concurs que ho englobi tot

Els ajuntaments de Forallac i Mont-ras impulsen cadascun la redacció d'un concurs per a la concessió del servei de recollida de deixalles, després de gairebé 16 anys treballant amb només un contracte antic fet sense concurs. De fet, aquesta és una situació que van heretar, segons l'alcalde de Forallac, Josep Sala –que a més va ser molts anys president del Consell Comarcal del Baix Empordà–, molts dels pobles d'aquesta comarca.

Per això els alcaldes de Forallac i Mont-ras, Josep Sala i Carles Salgas, respectivament, han explicat que ara fa 16 anys l'empresa CEPSA, que feia el servei a molts municipis del Baix Empordà, va traspassar el contracte a Servitransfer, i ara, amb el pas dels anys, els ajuntaments es veuen en la necessitat de fer un concurs i trencar amb una situació heretada que s'havia mantingut mentre, a la vegada, els serveis anaven creixent.

En aquest sentit, Sala explica que Forallac, amb aquest anys, ha passat de fer la recollida de deixalles a incorporar la deixalleria, la planta de transferència, més el reciclatges i els residus urbans. Tot plegat, i segons Sala, els ha portat davant la necessitat d'encarregar, com s'ha fet ara fa uns mesos, la redacció d'un plec de condicions per posar a concurs aquests serveis. Per la seva banda, Tots per Forallac, a l'oposició, afirma que ha denunciat reiteradament irregularitats en aquest servei.

En canvi, a Mont-ras, el seu alcalde explica que, a banda de preparar el concurs, s'afronta una situació curiosa: al llarg d'aquests anys s'ha anat fent una important aposta per instal·lar contenidors soterrats, però aquests ara cal que passin una acreditació abans de poder fer el concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia