Administracions

ADMINISTRACIONS

Tots Som Forallac reclama un ple per les deixalles

Denuncia que des de fa 16 anys el servei de recollida es fa sense contracte

Alerten que l'alcalde es desplaça en un vehicle propietat de l'empresa que actualment està fent el servei de recollida

Tots Som Forallac –partit associat a ERC–, a l'oposició a l'Ajuntament de Forallac, alerta que el servei de recollida de deixalles del municipi està des de fa 16 anys en una situació anòmala i excepcional perquè, segons sostenen, no té cap tipus de contracte. A més, el partit va més enllà en les seves crítiques i alerta que l'alcalde, Josep Sala, fa servir un tot terreny propietat de Servitransfer, l'empresa que actualment fa el servei de recollida de deixalles al municipi, i li demana que el deixi d'utilitzar.

Complexitat

Com ja va avançar aquest diari, diversos municipis del Baix Empordà, entre els quals hi ha Forallac o Mont-ras, estan precisament en aquest moment mirant de regularitzar aquesta situació, després d'haver estat 16 anys amb un servei heretat del traspàs que es va fer entre Cepsa i Servitransfer. Els dos municipis ja han encarregat la redacció del plec de condicions per treure el contracte a concurs.

Malgrat tot això, Tots Som Forallac ho considera un tema d'extrema gravetat i reclama una solució urgent. Per això ha proposat la convocatòria d'un ple extraordinari per iniciar el procés de revisió d'ofici que els ha de portar un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, i regularitzar provisionalment el servei que presta l'empresa i iniciar de manera immediata el procediment de contractació de la prestació del servei mitjançant el concurs obert que preveu la normativa. L'alcalde, Josep Sala, afirma que ja s'ha encarregat la redacció del plec de condicions i que l'oposició n'està al corrent. Tots Som Forallac, però, també vol anar més lluny i proposa demanar als serveis jurídics del Consell Comarcal un informe sobre possibles efectes i responsabilitats que es puguin derivar de tot plegat.

En un altre ordre de coses, i segons el partit, “possiblement vinculat a aquesta anòmala prestació de serveis”, denuncien haver comprovat que el vehicle tot terreny que condueix sempre l'alcalde del municipi és un cotxe que està a nom de Servitransfer, precisament l'empresa que està prestant “sense cap tipus de contracte” el servei de recollida d'escombraries, i la mateixa empresa que s'ha “interessat en la ubicació d'una planta de transferència de residus”, sostenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia