Administracions

Municipal

Sant Adrià no té prou agents per als manters

Hi ha menys pressió policial però el govern creu que al setembre s'acabarà el problema

Els marxants dels encants demanen mesures més contundents

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha admès que la presència de manters als encants dels dimarts s'ha incrementat des del mes de juliol (abans-d'ahir aquest diari va comptabilitzar uns trenta-cinc venedors). Fonts municipals, però, treuen importància al problema denunciat per l'associació de marxants, que atribueixen a dos factors: l'increment de la pressió a la ciutat veïna de Barcelona, que ha provocat la mobilitat dels venedors cap a altres municipis pròxims, i la impossibilitat de mantenir la pressió policial als encants adrianencs que es duen a terme sota l'autopista C-31, per la reducció d'efectius durant els mesos d'estiu.

Si durant gairebé tot l'any hi ha vuit agents destinats a aquesta zona, als mesos de juliol i l'agost el nombre d'efectius es redueix a menys de la meitat. L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, però, es mostra segur que només és qüestió de dies que la situació s'acabi normalitzant, tan bon punt es restableixi tot el servei policial.

D'altra banda, les mateixes fonts recorden que ja fa un temps que s'està fent “un important control tant de les parades (impagaments) com de la venda ambulant”. Un dels fruits que l'operació ha donat, subratllen, ha estat l'eradicació del denominat “mercat de la misèria”, situat a cavall de Badalona i Sant Adrià, i la desaparició dels manters fins al mes de juliol, quan van ressorgir.

L'associació de marxants continua reclamant mesures més contundents contra la venda il·legal, així com una millora de la neteja a la zona.

Pisarello diu que a Barcelona en queden 300

redacció

El tinent d'alcalde Gerardo Pisarello va afirmar ahir que en les últimes setmanes la xifra de manters a Barcelona ha passat de més de 800 a 300. Responia a la informació publicada per El Periódico sobre la proliferació de manters a les nits a la passarel·la del Maremagnum, que arriba després d'un cap de setmana en què els manters van prendre la Rambla. Pisarello, que sempre havia desvinculat l'auge del fenomen de les polítiques del consistori, atribueix ara la suposada davallada a les mesures adoptades per l'Ajuntament i els cossos policials. “Són molt efectives”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia