Administracions

municipal

recollida d'escombraries

Forallac treu a concurs la recollida de les deixalles

L'Ajuntament no havia fet el concurs perquè havia anat prorrogant des de fa 16 anys aquest servei, provinent del traspàs de Cespa a Servitransfer

L'oposició ho va denunciar com a “il·legal”

L'Ajuntament de Forallac ha tret a concurs el contracte per a la recollida de deixalles i la deixalleria per 847.000 euros. La durada del contracte de serveis serà de quatre anys a comptar des de la data de la formalització.

El concurs és fruit de la necessitat de regular el servei de recollida i, a la vegada, donar, en part, resposta a les queixes i crítiques de l'oposició, Tots Som Forallac-ERC, que ha denunciat reiteradament irregularitats en aquest servei. Josep Sala, alcalde de Forallac, ha explicat que ara fa 16 anys l'empresa Cespa, que feia el servei en molts municipis del Baix Empordà, va traspassar el contracte a Servitransfer, i ara, amb el pas dels anys, els ajuntaments es veuen en la necessitat de fer un concurs i “trencar amb una situació heretada que s'havia mantingut mentre els serveis anaven creixent”.

En aquest sentit, Sala explica que Forallac, en aquests anys, ha passat de fer la recollida de deixalles a incorporar la deixalleria, la planta de transferència, més el reciclatges i els residus urbans. Tot plegat, segons Sala, els va portar davant la necessitat d'encarregar, ara fa uns mesos, la redacció d'un plec de condicions per posar a concurs aquests serveis.

Crítiques

Per la seva part, Tots Som Forallac-ERC, a l'oposició, ha afirmat que el mateix l'alcalde de Forallac, Josep Sala, els havia admès que la població estava en “una situació d'il·legalitat” pel que fa al servei de recollida d'escombraries que es presta des de fa més de setze anys. A més, el partit, molt crític amb Sala, no es va estar d'advertir que es pot donar el cas de “possibles reclamacions d'indemnitzacions de l'empresa que fa el servei, Servitransfer”.

LA XIFRA

16
anys
ha estat Forallac amb Servitransfer fent el servei, després que Cespa li traspassés el contracte.

Mont-ras també treballa per regular el servei

L'Ajuntament de Forallac no és un cas aïllat pel que fa a aquest model de gestió que no havia passat per concurs. Mont-ras està treballant per treure pròximament a concurs el servei, que actualment els presta Servitransfer. L'alcalde, Carles Salgas, explica que en el cas del seu municipi es va més a poc a poc perquè en els últims anys s'ha fet una important aposta per instal·lar contenidors soterrats, que ara cal que rebin una acreditació abans que es pugui portar a terme el concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia