Administracions

FRANCESC DURAN

REGIDOR D'ESPAIS PÚBLICS A L'AJUNTAMENT DE BADALONA

“Invertim més que mai en neteja”

“La ciutat no pot estar més bruta que abans, però l'oposició busca la foto de la paperera desbordada abans que es reculli”

“El podem modificar; seria positiu que Dolors Sabater es pogués tornar a presentar”

D'assessor a regidor
Francesc Duran va ser el cap de llista de la CUP l'any 2011. Quatre anys més tard, un projecte d'unitat popular, on es van integrar els membres de la CUP, el va portar al número sis de la llista de Guanyem Badalona en Comú. Va començar el mandat d'assessor del grup municipal però la renúncia de Javi López el va convertir en regidor.
A les xarxes socials abunden les queixes perquè la ciutat està bruta.
Invertim més diners que mai en neteja, o sigui que no pot estar més bruta. Hi ha problemes puntuals però també hi ha l'oposició que sempre busca la foto de la paperera desbordada abans no la recullin. L'any que ve gastarem més en manteniment preventiu. Es notarà que les coses s'espatllen menys.
L'ordenança de civisme que Guanyem Badalona en Comú volia derogar no és una eina vàlida?
No ens agrada que s'associï el civisme amb un ús restrictiu de l'espai públic. Estem treballant en la revisió perquè també té aspectes positius.
Ara recuperaran el cotxe multador de la Guàrdia Urbana. Li agrada?
Aquest cotxe té un efecte dissuasiu. Molta gent s'ho pensa abans d'aparcar malament. Ens ajudarà a canviar segons quins hàbits.
Al centre de la ciutat s'ha trobat un veïnat emprenyat per la indisciplina viària. Van tard?
El veïnat està emprenyat però organitzat i proactiu, i això és el més positiu. Ens hem relaxat tots plegats i alguna gent se n'ha aprofitat.
La seva elecció com a regidor va crear certes discrepàncies pel pes que adquiria la CUP. Manen massa dins de Guanyem?
No, perquè la CUP no hi és. Guanyem no és una coalició de partits.
Però poden donar un perfil massa independentista a una formació on també hi ha Podem?
Tenim un punt de trobada que és el de la república catalana barri a barri, que podem exportar a la resta de Catalunya. No importem aquí les tensions nacionals sinó que exportem fora les enteses locals.
Aleshores com explica que alguns membres de Guanyem preferissin algú no vinculat a la CUP?
Al final l'ordre de la llista va venir donat per unes primàries.
Una llista que es va manipular.
Aquest no és el verb correcte. Es va equilibrar. Acabàvem de néixer, es van ajuntar dues plataformes i havia quedat desequilibrat, per això gent de la CUP hi va renunciar. La CUP pensa en clau de Guanyem.
La revisió del codi ètic generarà tensions a Guanyem?
El codi ètic és una eina per reforçar el projecte, no per encotillar-lo, i el podem modificar. No és la Constitució espanyola.
Dolors Sabater ha de poder repetir com a cap de llista?
En parlarem, però crec que seria positiu que es pogués tornar a presentar. El model de ciutat no es canvia en quatre anys.
La primera pedra a la sabata del govern és l'acord entre la Fundació Badalona Capaç i Mercadona. Han frenat el projecte quan estava a punt d'aprovar-se. Han badat massa?
El debat es podia fer abans, però benvingut sigui malgrat que sigui ara. Hem obert un període de reflexió i estem fent una feina intensa per esbrinar si hi ha alternatives. No descartem que l'Ajuntament posi diners perquè això també són polítiques públiques.
Què farà la CUP a Badalona si a escala nacional fructifica el nou partit d'Ada Colau?
A Badalona tenim un moviment d'unitat popular com el que es promou, que és Guanyem. La CUP és autònoma a cada territori i ningú ens obligarà a res.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia