Administracions

El govern de Bàscara negocia com pot vendre l'edifici de l'ajuntament

La decisió està acordada dins l'equip de govern, però resta pendent de l'organització d'una consulta a la població i del preu que en trauria el municipi

“Valorem si tenim altres alternatives possibles, però continuem fent els passos per posar a la venda l'ajuntament”, diu Narcís Saurina. L'alcalde de Bàscara confirma que al si de l'equip de govern (ERC-AM) l'anunciada venda de l'edifici consistorial per rescatar l'endeutament del municipi està ratificada i que s'estudia la normativa que regula la convocatòria d'una consulta a la població per tirar-la endavant. El govern també està pendent d'una avaluació del preu de l'edifici. Primerament es calculava un preu de vora dos milions d'euros, que ha estat rectificat a la baixa. Tenint en compte que si es ven l'ajuntament actual caldrà fer un mínim d'obres per adequar l'altre local on es traslladaria el consistori, es calcula que l'operació perdria interès si el preu de venda no se situa a l'entorn d'1,5 milió d'euros.

Alternatives

Malgrat tot, l'alcalde també admet que no descarten altres opcions que permetrien mantenir la propietat. El desblocatge del projecte de polígon d'activitats, encallat de fa anys i que en part va desencadenar l'endeutament municipal, podria ser una porta de sortida. “Si amb el polígon aconseguim obtenir nous ingressos la situació financera del municipi podria canviar ràpidament”, diu Saurina.

Paral·lelament a aquests tràmits, el govern també està pendent de negociacions per possibles ajudes per part de la Generalitat.

El govern encapçalat per Narcís Saurina va proposar la venda de l'ajuntament per fer front a l'endeutament municipal en una reunió de veïns del poble que va tenir lloc el maig passat (vegeu peça). L'alcalde hi va exposar la greu situació econòmica de l'Ajuntament i va anunciar la venda de patrimoni com una de les opcions més factibles per fer-hi front, prèvia convocatòria d'una consulta a la població.

Un deute de prop de tres milions

Amb un miler d'habitants, el municipi de Bàscara se situa entre els més endeutats de la demarcació, amb un deute acumulat de vora tres milions. Segons les dades de l'auditoria que va encarregar l'actual equip de govern, el deute acumulat entre el 2005 i el 2014 era de 2.496.526 euros, als quals es van afegir els 600.000 acumulats el 2015. L'auditoria situava l'origen d'aquesta situació en les grans despeses fetes els darrers deu anys, com els projectes del pavelló poliesportiu, la piscina coberta –que no s'ha pogut acabar– i l'hipòdrom. Aquest tres equipaments van representar un cost de 7.358.440 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.