Urbanisme

L'aeròdrom del Bages, a la comissió de novembre

El pla director urbanístic aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages podria rebre l'aprovació, finalment, a la Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme del 7 de novembre. Així ho va confirmar durant la seva darrera visita al Bages Agustí Serra, director general d'Ordenació del Territori, que va explicar: “En principi, tenim en compte aquest pla director en l'ordre del dia.”

Serà el segon intent. El 26 de juliol, es va retirar a última hora, després que el Síndic de Greuges va fer públic que l'aprovació definitiva del PDUA constava en l'ordre del dia de la comissió sense que abans s'hagués publicat la declaració ambiental estratègica, un document que “per llei cal publicar quinze dies abans”.

Hores més tard de la publicació del Síndic, Urbanisme va indicar que retirava el punt de l'ordre del dia, però per diferents motius. Segons va explicar, faltava acabar de resoldre unes esmenes de Ports i Transports.

Pel que fa a l'afer, i per si ja s'havia entregat la declaració ambiental que reclamava el síndic, Agustí Serra no va voler entrar en polèmiques: “Més enllà de consideracions de si realment era obligatori, que ja no vull entrar a debatre, tot això està publicat i superat”, va dir. Un cop la comissió hi doni el vistiplau, serà el conseller de Territori qui aprovi el PDUA de manera definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.