Urbanisme

El Suprem anul·la part del reglament general de Costes

Dóna la raó parcialment a l'Associació de Propietaris d'Empuriabrava, que ahir no en sabia valorar l'abast

El Tribunal Suprem va fer pública ahir una sentència en què decideix anul·lar l'apartat 9a de la disposició addicional segona del reglament general de Costes. La resta de peticions de l'Associació de Propietaris d'Empuriabrava, que va presentar el contenciós administratiu, van ser desestimades.

L'apartat anul·lat es referia a les urbanitzacions maritimoterrestres existents durant l'entrada en vigor la llei de Costes del 1988 i deia que s'havien de tenir en compte que els propietaris limítrofs havien d'acreditar l'existència d'un títol de propietat degudament inscrit en el registre de la propietat.

D'ençà del 2008, els propietaris de la marina viuen en la incertesa de no saber quins són exactament els límits de les seves propietats. I per això van interposar aquest contenciós. A l'octubre passat hi van haver les primeres directrius per fer un nou atermenament, que ha de posar fi a aquesta situació insòlita.

El portaveu de l'Associació de Propietaris d'Empuriabrava, Tim Perters, es va veure “incapaç” de valorar la sentència ahir a la tarda, poques hores després d'haver-li i arribat a les mans. “No farem cap valoració fins demà. La sentència són 60 pàgines i sóc incapaç de fer-ne cap anàlisi.”

La sentència anul·la l'apartat 9a de la disposició addicional segona del Reglament General de Costes: “Sí, és només un punt, però aquest apartat és un xiclet.” En el mateix sentit, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, tampoc estava en condicions de sospesar l'abast de la sentència: “Ho he passat als serveis jurídics i demà ja ho veurem. Ara no ho puc valorar en cap sentit.”

LA DATA

08.09.16
Sentència.
L'estimació parcial del contenciós és d'aquesta data i fins ahir al migdia no es va donar a conèixer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia