Infraestructures i serveis

trànsit

medi ambient

Panells a Montcada per reduir el soroll de la C-17

A final d'any començaran a instal·lar panells fonoabsorbents en un tram de 240 metres al costat de la plaça Espanya de Montcada i Reixac. L'objectiu de la conselleria de Territori i Sostenibilitat és el de reduir l'impacte sonor de la C-17 al municipi vallesà. La Generalitat acaba d'adjudicar uns treballs que tenen un pressupost de 371.000 euros i que està previst que durin tres mesos.

Amb aquestes obres es podrà reduir l'impacte acústic causat pel trànsit –es calcula que hi circulen aproximadament 55.000 vehicles al dia de mitjana– gràcies al revestiment dels murs de la boca sud d'entrada al pas per sota de la C-17 fins als murs exteriors del tram a cel obert a la plaça Espanya. En concret, les obres consistiran a instal·lar panells fonoabsorbents per evitar l'efecte rebot del so als murs laterals dels dos costats de la calçada. Els treballs afectaran 480 metres de longitud amb panells d'entre 0,5 i 0 metres d'alçària.

Les queixes per soroll dels veïns i de l'Ajuntament van començar fa vora sis anys, uns mesos després de la posada del tram subterrani de la C-17 a la plaça d'Espanya de Montcada. Aquesta no és l'única via d'alta capacitat que travessa la ciutat vallesana. Montcada està trinxada per la C-58 i la C-17 i per tres línies de tren. A més, hi passen el riu Ripoll i la riera de Sant Cugat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia