Infraestructures i serveis

medi ambient

submistrament d'aigua

L'aigua del Port de la Selva ha recuperat la normalitat

L'Ajuntament ha suspès les mesures restrictives d'ús de l'aigua de xarxa que va decretar a mitjan agost per l'augment de salinitat de l'aqüífer

Les últimes pluges del mes d'octubre han permès que l'aqüífer del Port de la Selva s'hagi recuperat i hagi tornat als nivells de salinitat considerats normals. Amb aquesta millora l'Ajuntament ha aixecat des del cap de setmana passat el decret de sequera que des del 19 d'agost restringia l'aigua de xarxa a usos estrictament domèstics i per beure. La darrera analítica (el 31 d'octubre) assenyalava uns valors de clorurs de 171 mg/l, per sota dels 250 mg/l en què se situen els paràmetres normals i lluny dels 695 mg/l als quals s'havia arribat a final de l'estiu.

Tot i la suspensió de les mesures restrictives que ha firmat l'alcalde, Josep Maria Cervera, aquest cap de setmana passat, es continua demanant a la població que “en la mesura del possible es faci un ús responsable i es fomenti l'estalvi de l'aigua en la seva activitat diària”. El llarg període de sequera (15 mesos de dèficit hídric) havia provocat l'augment progressiu de l'índex de salinitat a l'aigua de xarxa del municipi. Tal com havia avançat l'alcalde al seu moment, les restriccions de l'aigua a usos estrictament domèstics van permetre estalviar en el bombament de l'aqüífer, però el problema de fons només s'ha solucionat amb el retorn de les pluges. Ara, un cop tancada la incidència però tenint en compte que la tendència és que els períodes de sequera d'aquest tipus es reprodueixin, el municipi impulsarà mesures alternatives per anticipar-se a noves crisis com la d'aquest estiu. Una d'aquestes alternatives és el sistema de recuperació d'aigua regenerada. Aquest sistema, actualment en fase de prova al Port de la Selva, és una iniciativa pionera que precisament va motivar la visita el mes passat d'una delegació de les Illes Balears interessada en la possibilitat de traslladar el mateix procediment a les Illes.

LA DATA

19/08/16
L''Ajuntament
va decretar restriccions d'ús de l'aigua de xarxa que ara s'aixequen amb el retorn a la normalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.