Administracions

municipal

Pere Vila (CiU), obert a parlar amb tots els grups polítics de Llançà

El portaveu de CiU és partidari de debatre “tots plegats i sense acritud” per resoldre la situació

La qüestió de confiança, avui a les deu del matí

El portaveu de CiU a Llançà, Pere Vila, intenta posar serenitat a la situació complicada que s'ha generat a l'Ajuntament de Llançà. Avui a les deu del matí es debatrà la qüestió de confiança pressupostària, que presumiblement acabarà amb la derrota de l'alcalde, d'ERC, Guillem Cusí. Si aquesta circumstància es dóna així s'obrirà un període de 30 dies durant el qual es pot presentar una moció de censura. “Si aquesta no es presenta –recordava Pere Vila– els pressupostos s'aprovaran automàticament i l'alcalde actual continuarà sent alcalde.”

Pere Vila convidava ahir a prendre's la situació de crisi amb serenitat i reflexió. Considera que davant del problema cal trobar una solució: “En aquest mandat ja han passat massa coses i hem de mirar d'acabar-lo tan bé com puguem. Jo busco un clima bo, no hem de dramatitzar perquè de mocions de censura n'hi ha i el meu partit n'ha patit dues. Tampoc s'acaba el món.”

L'endemà de l'anunci de la destitució dels dos regidors socialistes de Llançà per part de l'alcalde republicà, Pere Vila, el cap de la llista més votada en les darreres eleccions municipals, va tornar a negar que tingués res tancat amb cap altra força. De fet, ahir mateix ja va comunicar que si com és previsible Cusí no supera la qüestió de confiança començarà les converses amb la resta de grups municipals. “De fet, de parlar puc parlar amb tots els partits, i evidentment amb Esquerra no es donen les condicions, però sí que puc parlar amb APL”, advertia.

CiU va guanyar les eleccions municipals de l'any passat amb un 45,3 per cent dels vots, que li van donar cinc regidors. Va quedar, doncs, a un regidor de la majoria absoluta.

El grup que lidera Pere Vila podria governar, en el cas que avui s'aboquin a la moció de censura, pactant amb els regidors del PSC (dos regidors) però també pactant només amb el regidor d'Alternativa per Llançà (APL). No sembla gens probable que hi hagi cap possibilitat d'entesa entre CiU i ERC (tres regidors). Avui, a les deu del matí, hi haurà la qüestió de confiança. Llavors trenta dies per lligar (o no) la moció de censura.

LA XIFRA

6
regidors.
La majoria absoluta és de 6 regidors en el ple de l'Ajuntament de Llançà.

LA FRASE

Puc parlar amb tothom, amb el PSC i també amb el regidor d'Alternativa per Llançà
Pere Vila
PORTAVEU DE CIU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia