Administracions

Municipals

L'ajuntament de Verges, reformat i més accessible

L'edifici consistorial estrena un ascensor i rampes per salvar trams d'escales

Hi han optimitzat espais interiors

L'edifici de l'ajuntament de Verges ha estat objecte d'una reforma profunda amb un seguit d'obres que han durat més de dos mesos, amb un import total que supera els 61.600 euros. El gros dels treballs –en espera d'alguns retocs pendents– conclou aquesta setmana i entre les novetats més destacades l'alcalde, Ignasi Sabater, destaca la supressió de barreres arquitectòniques, amb una rampa d'accés per salvar les escales de la Placeta i un ascensor al vestíbul per pujar al pis superior, que també donarà servei als usuaris del consultori mèdic i el jutjat de pau.

L'edifici, edificat sobre l'antic castell medieval a principis del segle XX, va ser la seu de les antigues escoles i ja s'havia reformat l'any 1990 com a casa consistorial. Malgrat això, fins ara la distribució de la planta primera presentava certa rigidesa, arran de l'adaptació d'un edifici existent a uns nous usos, i ara ho han mirat de pal·liar.

D'una banda, han ampliat la superfície destinada a despatxos i llocs de treball, amb un nou emplaçament per a l'arxiu municipal. I alhora han creat dos despatxos per als serveis socials, amb una petita zona d'espera que funciona com a distribuïdor, un lavabo accessible a persones amb mobilitat reduïda, una sala de reunions, un petit office per als treballadors i el despatx d'alcaldia. La resta d'espais no han experimentat canvis.

Eficiència energètica

Pel que fa a la instal·lació del nou enllumenat, s'han emprat llums i bombetes de màxim rendiment i eficiència energètica. Igualment, amb el temps i de manera gradual, es vol millorar l'estalvi energètic modernitzant les obertures de balcons i finestres de tot l'edifici, per reforçar la capacitat d'aïllament i estalviar en climatització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia