Un altre enderroc a la platja de Badalona allibera 500 m² de sorra

La demolició de l'antic restaurant El Refugi durarà dues setmanes

L'enderrocament de l'antic restaurant El Refugi permetrà alliberar un tram més del litoral badaloní i representarà la desaparició d'una de les construccions més degradades de la primera línia de mar de la ciutat. L'alcalde, Jordi Serra, va qualificar l'enderroc de «simbòlic» a peu de les excavadores que ahir van iniciar el procés de desconstrucció: «Guanyem superfície de platja però, sobretot, guanyem paisatge, perquè sense aquest edifici es podrà veure tota la línia de la costa fins a Premià de Mar.»

Els treballs per fer desaparèixer l'edifici i deixar neta de runa la sorra de la platja tindran una durada aproximada de quinze dies. El sistema utilitzat permetrà que es pugui recuperar una part important dels materials susceptibles de ser reciclats. El procés inclou també alguns elements que contenen fibrociment, un material que requereix un tractament especial. A causa de la poca alçada del pas subterrani de la riera de Canyadó, els camions que han de transportar les runes fins a l'abocador autoritzat hauran de seguir pel passeig Marítim fins arribar al pas subterrani de vehicles de l'avinguda de la Mediterrània, al terme municipal de Montgat.

La regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, ha qualificat de «notícia esperada» aquest enderroc, que s'afegeix al que el juny de l'any passat es va fer als banys Balluguets, que estaven situats a tocar de l'edifici que ara desapareix.

Un cop alliberada la superfície de sorra, que té un total de 472 metres quadrats, la regidora avança que es condicionarà l'espai de platja amb la instal·lació de dues dutxes més i l'allargament de la passera de fusta, situada al costat de la vorera, que serveix per ampliar-la i per facilitar la circulació i el pas del passeig Marítim a la sorra de la platja.

Edificis pendents

A tocar de l'espai que s'allibera queden unes construccions que també han de desaparèixer però que encara no tenen data de demolició. L'alcalde va qualificar de «complexa» la situació dels immobles perquè es tracta d'edificis amb diversos propietaris i llogaters. Serra va instar la direcció general de Costes a actuar en aquest cas. «Des de l'Ajuntament podem negociar en els casos que hi ha un sol propietari, però en els més complexos necessitem ajuda.» Jordi Serra va assegurar que el cas de l'edifici de La Donzella, que encara té una concessió per catorze anys, «es tracta d'un banys i crec que són compatibles amb els usos de costa i que s'han de tractar de manera diferenciada». Pel que fa a a la zona de litoral a tocar del pont del Petroli, l'alcalde es va mostrar convençut que la construcció del passeig Marítim «desencallarà actuacions pendents».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.