Medi ambient

Projecte per reciclar l'oli de cuina al Pallars Jussà

L'Associació Reintegra i el Consell Comarcal del Pallars Jussà desenvoluparan durant aquest any un projecte ecològic centrat en el reciclatge de l'oli de cuina usat per tal de reduir la contaminació a la comarca. La campanya s'ha iniciat aquesta setmana fent-ne difusió entre els escolars i els casals de gent gran de la comarca per tal de sensibilitzar les famílies en aquest aspecte. Actualment s'estima que es generen uns 64.800 litres d'oli vegetal usat a la comarca, dels quals se'n recicla menys d'un 10%, fet que provoca problemes en la depuració de l'aigua i un desgast físic del sistema de desguàs dels edificis. L'objectiu és aconseguir un augment notable de la recollida de l'oli i facilitar al màxim aquest procés de reciclatge als habitants.

D'acord amb aquesta idea, s'oferirà un servei de recollida porta a porta als habitatges, bars i restaurants de Tremp, la Pobla de Segur i Isona i es permetrà la consolidació d'un lloc de treball fix a la comarca.

Aquesta acció disposa del finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que finançarà el 100% del sou de l'operari del projecte, i amb la col·laboració d'ambdues entitats, que, des de fa tres anys, treballen per augmentar i millorar l'ocupabilitat al Pallars Jussà. També s'han sumat al projecte diverses empreses i organismes de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.