Urbanisme

Medi ambient

Urbanisme insta Palafrugell a aturar les obres del Golfet

La comissió també aprova que Salt i Vilablareix unifiquin el terreny que hi ha a la sortida sud de Girona i que és un pas endavant per a la possible instal·lació d'un Ikea en aquesta zona

“Properament instarem l'Ajuntament de Palafrugell a la paralització de les obres.” Així ho va afirmar ahir el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, en respondre sobre el recent recurs contenciós administratiu que ha presentat Urbanisme contra les llicències d'obres del xalet que s'està fent sobre el penya-segat a la cala del Golfet, a Calella de Palafrugell. Aquest contenciós administratiu presentat per la Generalitat fa setmanes no incloïa la paralització de les obres. Segons Serra, això darrer es farà ara perquè en aquest punt encara “s'està treballant sobre terminis” per poder demanar la paralització, i hi va afegir que si s'està allargant en el temps és perquè s'ha de fer de manera molt estricta i després d'estudiar bé el cas, que és “de molta complexitat”. El director general d'Urbanisme va explicar que l'Ajuntament de Palafrugell va fer-los arribar una “exhaustiva documentació” justificant l'atorgament de la llicència i que ho estan estudiant tot. “Hi ha molta discussió per l'aplicació de la normativa”, va dir Serra, sobretot de la norma sobre l'alçària reguladora.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, no tenia ahir constància d'aquesta voluntat d'Urbanisme i va mostrar-se sorprès. Fernández, a més, va recordar que actualment les obres del xalet estan aproximadament al 80%.

Agustí Serra va explicar la situació en què es troba el polèmic cas del Golfet –i que també inclou un segon contenciós administratiu per part de l'entitat Salvem el Golfet i la petició del Síndic de Greuges de l'aturada de les obres– després de la reunió de la comissió territorial d'Urbanisme de Girona, ahir al matí, a Torroella de Montgrí. En aquesta reunió, la comissió també va donar el vistiplau als avanços de modificació del pla general d'ordenació i de les normes subsidiàries, presentats per Salt i Vilablareix, respectivament, per adaptar-se al pla director urbanístic del sistema urbà de Girona –aprovat el 2010.

Un pas més per a l'Ikea

Aquest pla director estableix que el terreny comprès entre la sortida 7 de l'AP-7, la C-65 i el camí dels Carlins es consideri una sola peça i que aquesta, “avui no urbanitzable”, es pugui transformar en una peça d'activitat econòmica. És a dir, fer un únic sector. “En el fons sí que és cert que tota la modificació es fa vinculada a l'activitat econòmica”, va dir Serra, que va explicar que serà en passos posteriors quan s'aniran delimitant els diferents sectors de tota aquesta superfície, de 34,8 hectàrees, ja que també inclou sòl urbà residencial que encara no s'ha desenvolupat. “La concreció dels diferents usos vindrà després”, va concloure el director general d'Urbanisme, anticipant que aquest serà un procés llarg.

LA FRASE

Properament instarem l'Ajuntament a la paralització de les obres
Agustí Serra
director general d'urbanisme

LA XIFRA

80%
de les obres
del xalet de la cala del Golfet ja estan executades, segons l'alcalde de Palafrugell.

La mesquita de Sant Hilari, al polígon industrial

La comissió d'Urbanisme també va aprovar la modificació d'un pla parcial de Sant Hilari Sacalm que permet que al polígon industrial de Mas Garriga hi hagi la seu de la mesquita del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]