Medi ambient

Enxampen pescadors furtius al riu Fluvià

Utilitzaven una xarxa de més de 50 metres que ocupava tota l'amplada del riu al pas pel municipi de Bàscara

Els Agents Rurals han denunciat un grup de persones que van enxampar pescant furtivament amb una xarxa al riu Fluvià, als afores de Bàscara. En el moment de la detenció, els infractors ja havien aconseguit uns 10 kg de captures, amb uns 300 exemplars de peixos, entre bagres i barbs. Les persones denunciades, entre les quals hi havia menors, s'estaven banyant al riu però, en fer la inspecció, els agents van localitzar una xarxa que tenien instal·lada i que ocupava tota l'amplada del riu, amb una longitud superior als 50 metres. La intervenció també va posar al descobert, amagada entre la vegetació, una bossa amb més de 10 quilos de captures recents.

Sancions de 9.000 euros

Segons informa el Cos d'Agents Rurals, la utilització de xarxes en aigües continentals és una acció prohibida per la llei 22/2009, d'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals. La infracció pot representar per als denunciats una sanció econòmica de més de 9.000 euros, sens detriment de les responsabilitats penals en què poden haver incorregut en haver utilitzat un mètode massiu i no selectiu en l'activitat de la pesca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia