Medi ambient

L'ACA inverteix un milió en la depuradora d'Anglès

La instal·lació té una capacitat de 4.500 m³ al dia i podria donar servei a la Cellera

Un any d'obres ha permès ampliar la depuradora d'Anglès amb un nou pou i “garantir la normativa europea de les aigües que van al riu Ter”, assenyala l'alcaldessa, Àstrid Desset (Partit Demòcrata Català). L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha assumit, íntegrament, la inversió d'un milió d'euros, que ha permès “una millora del rendiment de la decantació secundària i l'eliminació de nutrients”, segons informa el govern en una nota de premsa.

La depuradora d'Anglès, construïda el 2003, és molt a prop de l'empresa Antex. Tractarà 4.500 metres cúbics al dia, i podria donar servei al municipi veí de la Cellera de Ter. Els responsables de l'ACA i representants dels ajuntaments i del Consell Comarcal van assistir divendres a una visita a la instal·lació. A banda de Desset, hi van ser, entre d'altres, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Jordi Agustí, acompanyat del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, (PDC), i el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, i el director territorial de l'ACA, Àlex Rocas.

Tractament d'aigües

El director d'execució d'actuacions de l'ACA, Guillem Peñuelas, va explicar quines han estat les millores fetes. El director de l'ACA va dir que a Catalunya hi ha mig miler de depuradores i va parlar de l'esforç “ingent” de Catalunya per tractar les aigües residuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia