Medi ambient

Castellar retirarà l'amiant de les escoles

L'Ajuntament de Castellar del Vallès retirarà l'any 2017 el fibrociment dels centres escolars de la ciutat en el marc d'un pla per a la retirada de l'amiant als equipaments municipals que s'impulsarà al municipi en els mesos vinents. En concret, es renovarà la coberta de l'escola bressol municipal El Coral i es desballestaran altres elements amb fibrociment a les escoles Bonavista i Emili Carles. Segons fonts municipals, en tots els casos actuarà una empresa autoritzada per manipular materials que contenen fibrociment.

Les primeres actuacions comportaran una inversió de 107.000 euros, que es finançaran mitjançant el programa complementari de suport a la inversió local del pla xarxa de governs locals 2016-2019. Gràcies al pla, se substituirà la coberta amb acabat de teula ceràmica –com especifica el pla especial del catàleg de béns a protegir– de l'edifici de l'escola bressol. En el cas de les dues escoles es retiraran dues xemeneies de sortides de fum i una canalització amb fibrociment.

L'amiant és un material de construcció que es troba en diverses edificacions antigues. L'any 2002 se'n va prohibir la fabricació, però la normativa no afecta als elements que ja estan instal·lats. Altres municipis vallesans, com Cerdanyola, també han apostat per la retirada d'elements amb amiant a espais municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia