Medi ambient

Medi ambient

reconeixement

Les ADF del Bruc i de Piera, premiades per la seva feina

Vic acull la gala del 30è aniversari de les agrupacions de defensa forestal, en què es reconeix la tasca en la prevenció d'incendis de tot el col·lectiu

La correcta gestió dels boscos, el gran repte

La gala del 30è aniversari de les agrupacions de defensa forestal (ADF) celebrada, ahir, al recinte firal El Sucre de Vic va aplegar entre voluntaris de les 126 ADF de la demarcació de Barcelona, acompanyants i representants polítics més de 600 persones. Un any més, l'acte va servir per posar en valor la tasca de les ADF en la lluita per la prevenció d'incendis i per la correcta gestió de la massa forestal del territori. En la celebració també es van atorgar els XX Premis de Prevenció d'Incendis Forestals, en què la comarca de l'Anoia va ser protagonista amb dos guardons.

L'ADF de Piera va obtenir el premi Rossend Montané a la qualitat de les obres de prevenció d'incendis gràcies a la recuperació del dipòsit d'abastament d'aigua de Can Aguilera. D'altra banda, el premi Jordi Peix i Massip, de reconeixement a la tasca d'organització, prevenció i sensibilització contra els incendis, va ser per a l'ADF del Bruc, per la feina de recuperació del bosc feta un any després dels incendis que van afectar la zona el 2015. En aquesta categoria, també hi participaven les ADF de l'Alt Berguedà i de Piera.

En l'acte, que va tenir la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, el vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, va remarcar la voluntat de fer viable un territori, el forestal, que ocupa el 66% de la superfície total: “Aquest espai ha de donar oportunitats a la gent que hi viu, i des de la Diputació vetllarem per això. Les ADF vetllen per un espai que la majoria de la població gaudim.” Guiteras també va tenir paraules per a la relació entre ciutat i camp: “El món rural i el món urbà no es poden donar l'esquena. S'han de mirar als ulls i parlar.”

LA FRASE

El món rural i el món urbà no es poden donar l'esquena. S'han de mirar als ulls i parlar
Dionís Guiteras
vicepresident de la diputació de barcelona i alcalde de moià

Antoni Comas, premi a tota una trajectòria

Un dels moments més emotius de la jornada es va viure quan Antoni Comas, de l'ADF del Cabrerès, a Osona, va rebre per sorpresa el premi honorífic Joaquim Maria de Castellarnau en reconeixement al servei durant més de 20 anys a l'ADF del seu territori: “Són molts anys de servei i estic molt agraït pel premi i per l'ajuda dels meus companys. M'agradaria demanar que el jovent continuï amb la feina tan important que fan les ADF i que ha costat molt d'aconseguir”, va explicar Comas, que també és tresorer de les ADF de la comarca d'Osona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia