Medi ambient

Medi ambient

Millores a la desembocadura del Besòs per refer-hi la fauna

S'hi ha plantat canyís perquè permeti la recuperació d'espècies formant una pantalla visual de protecció

La recuperació de la fauna que fa servir el marge dret de la desembocadura del riu Besòs com a refugi és l'objectiu dels treballs de recuperació ambiental que tècnics de la Diputació de Barcelona han fet a la zona. Amb aquesta actuació s'ha intervingut en la qualitat del sòl, a base de rentar la superfície i incorporar nou substrat. S'ha plantat canyís seguint la franja de l'escullera per crear una pantalla visual. S'espera que la primavera vinent pugui conformar una pantalla de protecció per a la fauna, creant llocs tranquils on les aus que hi arriben puguin menjar i descansar.

Altres actuacions

A la resta de l'àmbit de la desembocadura del riu s'hi han posat tres tipus d'espècies vegetals amb capacitat d'excretar la sal que hi arriba en excés o bé de diluir la concentració de sal que va absorbint.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina Tècnica d'Acció Territorial, té encomanada la gestió integral del Parc Fluvial del Besòs, en virtut del conveni establert amb els ajuntaments del territori, com ara Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac, i el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia