Medi ambient

Localitzen en un bosc d'Argentona un bolet en perill d'extinció

La troballa la va fer un micòleg del Parc de la Serralada Litoral i es demana col·laboració

El botànic Moisès Guardiola, col·laborador del parc de la Serralada Litoral, ha localitzat en un bosc d'Argentona el bolet Myriostoma coliforme. Es tracta d'una espècie molt escassa i protegida pel catàleg de flora amenaçada de Catalunya, la recol·lecció i comercialització de la qual estan prohibides.

Aquesta troballa és un nou exemple que mostra el valor de la biodiversitat de la zona. El bolet és molt similar al conegut Astraeus hygrometricus (estrelleta) però de mida molt més gran i amb molts porus en lloc d'un de sol per on surten les espores. Aquesta espècie figura en diverses llistes vermelles d'Europa i està qualificat com a vulnerable i se'n prohibeix la recol·lecció per tal de preservar-lo, tenint en compte el seu aspecte curiós i atractiu.

Des del Parc de la Serralada Litoral demanen que si alguna persona troba aquest bolet en faci una fotografia i l'enviï a [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia