Medi ambient

medi ambient

La Generalitat exigeix a l'Estat que tregui el llot tòxic de Flix

Les institucions catalanes collen l'Estat perquè resolgui el problema de la contaminació de l'embassament de Flix. Si ahir l'alcalde de Flix, Marc Mur, i l'eurodiputat Francesc Gambús denunciaven a la Comissió Europea la paràlisi dels treballs de descontaminació dels terrenys d'Ercros, avui ha estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, qui ha exigit al govern espanyol que retiri les 150.000 tones de residus tòxics que estan al fons de l'embassament de la població tarragonina. Segons les xifres oficials aportades per l'Estat els llos que resten a Flix són un 12% del total dels que s'havien d'extreure i tractar.

Pel conseller ens trobem un cop més davant un “greu incompliment” del govern espanyol; una situació que qualifica d'”inaudita”. Ha recordat que el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient va donar per finalitzada la descontaminació a finals de l'any passat després d'haver extret 1,1 milions de tones del pantà.

Malgrat precisar que els fangs estan confinats i no existeix “risc ambiental”, el conseller ha exigit al Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient que finalitzi de forma “immediata” les actuacions pendents. Una represa de les tasques que pot resultar complicada: la draga per extreure llots del fons ja ha abandonat fa temps del pantà, la planta de tractament es troba totalment inoperativa –sense expectativa de poder funcionar a curt i mig termini- i l'abocador on es dipositaven els fangs està en fase de clausura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia