Medi ambient

Municipal

Sant Adrià vol que es condicioni la platja de davant les Tres Xemeneies

El ple aprova una moció que insta el ministeri a fer-se càrrec dels treballs d'adequació

El desmantellament s'ha acabat i s'estan retirant les tanques

Les tasques de desmantellament de la central tèrmica del Besòs estan acabades, per això Endesa ha començat a retirar les tanques que des del maig del 2015 impedien l'accés a la franja de platja a l'entorn dels quatre pantalans marins que s'han desmuntat. Ara, des de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs es reclama a Endesa que alliberi la zona maritimoterrestre pública, cosa que ja està fent.

A més, a través d'una moció presentada al ple pel grup municipal d'ICV-EUiA i aprovada per unanimitat, s'insta el Ministeri de Medi Ambient que faci les obres de recuperació de la platja i de condicionament de la zona de pas de vianants que connecta Sant Adrià amb Badalona abans de l'arribada de la temporada de bany. També reclama l'acceleració de les obres de construcció del nou col·lector de Llevant pels terrenys d'Endesa. Aquest tub de grans dimensions que intercepta les aigües residuals i les condueix cap a la depuradora de Sant Adrià transcorre paral·lel al litoral i ara caldrà moure'l i soterrar-lo.

La Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies té previst fer al juny, en aquest espai, la Festa de la Llum, per recordar i realçar aquest element del patrimoni industrial.

Recurs desestimat

D'altra banda, el consistori adrianenc ha desestimat el recurs de reposició presentat per Endesa relatiu a la declaració de bé cultural d'interès local (BCIL) de les Tres Xemeneies i la sala de turbines de l'antiga central tèrmica. Aquest era l'últim pas que es podia fer per la via administrativa per frenar la declaració BCIL, que es va aprovar el setembre passat. Aquesta declaració serveix per blindar el conjunt i impedir que es pugui enderrocar.

LA XIFRA

4
Pantalans marins
s'han retirat d'aquest tram de litoral durant el procés de desmantellament de la central

LA DATA

26.9.2016
Les Tres Xemeneies i la sala de turbines són declarades bé cultural d'interès local (BCIL)

Inversió per millorar la subestació

Endesa ha fet una inversió de 134.100 euros en la millora de la subestació de Badalona, instal·lada al recinte de les Tres Xemeneies, per reforçar el servei a 88.252 clients dels municipis de Badalona, Barcelona, Sant Adrià i Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta partida ha servit per recobrir els elements de porcellana de la instal·lació. D'aquesta manera, es preserva la propietat aïllant de dispositius que es malmeten per la humitat i salinitat de l'ambient, a causa de la proximitat del mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia