Medi ambient

Els centres d'informació del Parc de la Garrotxa, oberts

La direcció del parc espera poder obrir-los més dies i hores, quan s'aprovi el pressupost de la Generalitat

La temporada passada va rebre queixes per la reducció dels horaris

Aquest cap de setmana s'ha reobert el centre d'informació del parc natural de l'àrea de Can Serra, a Santa Pau, i s'ha completat així l'obertura de tots els equipaments d'aquest tipus que l'ens té repartits pel territori. Ho ha fet després que la temporada passada el Departament de Territori i Sostenibilitat, encarregat de la gestió dels parcs naturals, rebés moltes crítiques pel fet de no mantenir més dies i més hores oberts aquests punts informatius. El calendari es va reduir arran de la difícil situació econòmica de la Generalitat.

Amb tots els centres d'informació oberts, la direcció del parc natural espera que l'aprovació del pressupost de la Generalitat d'aquest any li permeti tenir més recursos per incrementar els dies i els horaris d'obertura d'aquests equipaments. El director del parc, Xavier Puig, ha explicat que s'intentaran acostar als horaris i al calendari d'abans de les restriccions pressupostàries. Faran, a més, una nova planificació per ajustar al màxim les necessitats d'activitat en aquests centres. Puig ha agraït l'ajuda que han rebut d'alguns ajuntaments com el d'Olot per poder maximitzar els horaris d'obertura.

El 14 de gener passat es van reobrir els centres d'informació de Can Passavent, al peu del volcà Croscat, i el Casal dels Volcans de la torre Castanys del parc Nou d'Olot. El primer d'aquests dos centres és important que reobri al més aviat possible perquè rep totes les visites escolars al Croscat.

Tots els centres d'informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa tanquen després del pont de la Puríssima i reobren entre el gener i el febrer, coincidint amb la finalització de la tardor, que és el període de més afluència. Respecte a això, Xavier Puig ha assenyalat que les crítiques per la reducció dels dies d'obertura dels centres durant la temporada passada van coincidir amb el fet poc habitual que es va allargar el bon temps, motiu pel qual van continuar accedint visitants al parc, sobretot a la fageda d'en Jordà.

El centre d'informació de Can Passavent està obert cada dia des de les deu del matí fins a les quatre de la tarda. El del Casal dels Volcans del parc Nou obre de dimarts a diumenge entre les deu del matí i les dues de la tarda. I el centre d'informació de Can Serra (la fageda d'en Jordà) obre tots els caps de setmana des de les deu del matí fins a les tres de la tarda. Hi ha aparcament tarifat.

LA XIFRA

3
és el nombre
d'equipaments que el Parc Natural de la Garrotxa té dedicats a la informació dels visitants.

LA DATA

04.02.17
és el dia en què
s'ha reobert el centre d'informació de l'àrea de Can Serra.

LA XIFRA

11
municipis
tenen tot o part del seu territori a dintre de l'espai protegit de la zona volcànica de la Garrotxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia