Medi ambient

Estratègies per evitar gentades al Parc de la Garrotxa

L'última és el nou rètol gegant de l'àrea del volcà Santa Margarida

Es pretén així atraure visitants a Santa Pau

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Ajuntament de Santa Pau continuen buscant estratègies per evitar les concentracions de visitants a les reserves naturals de la Fageda d'en Jordà i dels volcans Croscat i Santa Margarida. Ara, han instal·lat una cartellera de promoció del nucli antic de Santa Pau a l'àrea de Santa Margarida. El rètol, d'unes dimensions superiors a les cartelleres que habitualment col·loca el parc, té l'objectiu que els visitants que accedeixen a l'àrea de Santa Margarida i que des d'allà fan excursions al volcà de Santa Margarida i al del Croscat, es plantegin visitar també el poble de Santa Pau.

Amb mesures d'aquesta mena, el parc i l'Ajuntament promouen unes estades dels visitants més llargues, més diversificades i en indrets no tan freqüentats, i per tant més congruents amb un espai protegit i amb una millor repercussió econòmica en el territori.

En les cartelleres que el parc natural té als diferents aparcaments ja es promouen un conjunt de 12 indrets d'interès del parc natural, tot i que fins ara la incidència d'aquesta informació en els visitants no ha estat massa important. La nova cartellera instal·lada té la funció d'impressionar els visitants i convèncer-los que el nucli antic de Santa Pau es mereix una visita. A l'altra cara, explica el funcionament de les visites de grups organitzats a l'espai museístic del volcà del Croscat. Aquesta informació, ja existent abans però d'una manera poc visible, ha d'ajudar els responsables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia