Medi ambient

medi ambient

Reduiran la salinització de l'Encanyissada

El parc natural ha instal·lat una estació de bombament amb energia solar

El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha instal·lat una estació de bombament d'aigua dolça que funciona amb energia solar a la llacuna de l'Encanyissada, a Amposta. Es tracta d'un sistema que permet reduir la salinització d'aquesta bassa, on la disminució de l'entrada d'aigua dolça provinent dels canals de desguàs ha provocat un greu efecte sobre l'ecosistema de la llacuna. En aquest sentit, la pràctica totalitat de les praderies d'algues submergides ha anat desapareixent, fet que ha repercutit en les poblacions d'ocells i peixos. Pel que fa als motius que han provocat la reducció de l'aportació d'aigua dolça, són diversos, però en destaca l'augment de les marees i la subsidència dels arrossars. Una situació que s'agreujarà per l'impacte del canvi climàtic, per la qual cosa el parc natural ha considerat imprescindible el bombament de l'aigua per mantenir les condicions adequades a l'Encanyissada. Així, s'ha instal·lat un sistema elèctric alimentat per energia solar, que és renovable i neutre pel que fa a les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. Un sistema que permet bombar un cabal de 200 litres per segon i que posarà en moviment les masses d'aigua a les zones mortes de la llacuna, jugant amb les diferències de densitat entre l'aigua dolça i la salada.

L'actuació ha tingut un cost de 53.796 euros i ha estat finançada per l'Obra Social La Caixa, a través del conveni signat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per dur a terme actuacions als espais naturals protegits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia