Medi ambient

Contraceptius a Hostalric per controlar coloms

L'Ajuntament reduirà la població d'ocells amb pinso que n'inhibeix la capacitat de reproducció

La regidora de Salut afirma que hi ha excés d'aus a les muralles del castell

L'Ajuntament d'Hostalric ha fet els primers passos per estrenar un sistema de contraceptius per a coloms. El mètode consisteix a acostumar les aus a prendre un blat de moro de manera regular en un lloc. Al cap d'un temps, aquest blat de moro és substituït per una substància anomenada nicarbazina, que inhibeix la capacitat reproductora dels coloms. D'aquesta manera, l'equip de govern, de CiU, pretén evitar el sacrifici dels animals i contribuir a la seva pervivència.

La regidora de Salut d'Hostalric, Anna Salamó, explica que a les muralles del castell i en cases abandonades del nucli antic havien detectat un excés de colomars. Per això, van decidir fer-hi front. Salamó explica que tenien referències de Cardona (Bages) i de Molins de Rei (Baix Llobregat), que van poder reduir de manera dràstica el nombre d'aus.

Uns 6.000 euros

L'Ajuntament d'Hostalric confiarà el pla d'anticonceptius per a coloms a l'empresa Ovistop, d'Òdena (Anoia), de llarga experiència a l'Estat espanyol i a Itàlia, informa el consistori. L'esmentat fàrmac (Nicarbazin) hauria de reduir a partir del quart any fins al 80% la població inicial de coloms del poble. El consistori preveu que aquest any invertirà uns 6.000 euros en el pla, incloent-hi el material, la feina dels operaris i el volum de pinso emprat.

LA FRASE

Fins ara, el que es feia era sacrificar els coloms. Aquest sistema anticonceptiu és més ètic i hauria de ser més efectiu
Anna Salamó
REGIDORA DE SALUT (CiU)

Un dispensador a l'institut

L'empresa Ovistop va col·locar dilluns passat un dispensador automàtic de pinso a les teulades de l'institut Vescomtat de Cabrera. Avui els empleats hi ficaran blat de moro per tal que els coloms s'alimentin cada dia. D'aquí unes setmanes, el blat de moro serà recobert amb la substància (nicarbazina) que inhibeix la capacitat reproductora dels coloms. “S'ha decidit posar el dispensador a l'institut perquè s'havia vist que, potser pel fet que els alumnes hi solien menjar, hi havia molts coloms voltant per allà”, indica Salamó. El pla serà efectiu del març al desembre. L'Ajuntament informa que el programa pretén controlar la natalitat de les parelles dominants de coloms i, a més, és segur per a la salut de les aus com també per a la d'altres animals, persones i medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia