Medi ambient

Municipal

Manlleu tallarà tretze pollancres del passeig del Ter per raons de seguretat

El mal estat dels arbres propers a una zona de jocs infantils obliga a fer una intervenció d'urgència

La zona es replantarà amb ‘Liquidambar' i ‘Gingko'

Conscients de la vinculació sentimental de molts manlleuencs cap als pollancres del passeig del Ter, però obligats per mantenir la seguretat de moltes persones que passen per aquesta zona de la població, la regidora Marta Moreta, responsable de Manteniment, Servei d'Obres i Espai Públic, va confirmar que la setmana que ve es tallaran 13 pollancres del passeig del Ter situats a prop de la zona de jocs infantils que hi ha entre el pont i la pista de la Salle: “Són uns arbres plantats fa 40 anys i ens trobem que en cauen branques senceres. Vam demanar un informe a un enginyer agrícola i a un altre de forestal i el resultat era molt clar. S'han de tallar per motius de seguretat”, va explicar la regidora, que va apuntar que estan “podrits per dins, tot i que alguns encara brotin”.

L'actuació començarà dimarts vinent i està previst que s'allargui durant tota la setmana, De fet, un cop tallats els pollancres en mal estat es replantarà la zona amb catorze arbres de dues espècies diferents: “S'ha escollit el Ginkgo Biloba i el Liquidambar; són espècies que s'adapten bé a la vora del riu i de fulla caduca. Un fet que permetrà que a l'hivern toqui el sol al passeig i a l'estiu hi hagi ombra”, va explicar Moreta.

Millora de l'entorn

La intervenció tindrà un cost d'uns 15.000 euros, i més enllà de tallar i tornar a plantar nous arbres també s'aprofitarà per netejar la zona, arreglar els jocs infantils i millorar algun dels bancs. La intenció és que aquest tram del passeig del Ter es pugui tornar a obrir al públic la primera setmana d'abril.

LES FRASES

Hem fet un informe amb especialistes i el resultat és clar: cal tallar uns 13 pollancres per seguretat
Marta Moreta
Regidora de manteniment, servei d'obres i espai públic
Coneixem el lligam sentimental amb aquests arbres, però ens veiem obligats a fer la intervenció
Enric Vilaregut
Regidor de Serveis territorials

Menys borró i afectacions per als al·lèrgics

La tala dels 13 pollancres també reduirà el característic borró format de pol·len que a la primavera deixen anar aquests arbres: “Més enllà de la seguretat, també se soluciona, en part, aquesta molèstia, sobretot per a les persones al·lèrgiques”, va comentar Marta Moreta. El consistori farà més estudis de l'estat dels pollancres en altres zones del passeig del Ter per detectar si n'hi ha algun més que suposi un perill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.