Gecen es persona en la causa oberta per obres de construcció il·legals a la Tinença de Benifassà

El jutjat de Vinaròs ha obert diligències prèvies precisament arran de les denúncies formulades pel grup ecologista

El grup ecologista Gecen s'ha personat en la causa oberta pel jutjat de Vinaròs després que la fiscalia va remetre a aquest jutjat les investigacions realitzades arran de les denúncies formulades per Gecen que apunten a la comissió d'un delicte contra l'ordenació del territori a la Tinença de Benifassà. A més, el grup ecologista ha instat la Generalitat perquè també es persone en el cas i restaure la zona afectada, segons ha informat en un comunicat.

Gecen va presentar denúncia a la fiscalia per la construcció d'un aparcament i els consegüents abocaments de runes, moviments de terra i eliminació de vegetació en la zona del pla d'ordenació dels recursos naturals (PORN) del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, sense els corresponents permisos i autoritzacions.

De les diligències d'investigació practicades es desprén que les obres foren realitzades per l'empresa Forsen SL, contractada per la Immobiliària Sènia SL, i que aquesta última va actuar per encàrrec de la propietària del restaurant la Font de Sant Pere, segons ha indicat Gecen.

El grup ecologista ha recordat que l'Ajuntament de la Pobla de Benifassà té previst modificar el PGOU per requalificar els terrenys afectats per les obres il·legals de no urbanitzables a urbanitzables i que es pretén construir 24 adossats en aquesta zona que prèviament havia patit un incendi forestal en 2001. «La combinació incendi-requalificació-urbanització és palesa i resulta molt sospitosa», ha apreciat Gecen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.