Medi ambient

Medi ambient

El futur del delfinari arriba al Parlament

La plataforma No al Dofinari, en contra dels delfinaris d'Aquopolis i Marineland

Una comissió convida els experts abans de debatre la llei

La plataforma No al Dofinari ha portat la campanya contra els delfinaris dels parcs Aquopolis de la Pineda, a Vila-seca (Tarragonès), i Marineland de Palafolls (Maresme) al Parlament. La plataforma –formada per Libera!, Arrel i Ecologistes en Acció– s'ha reunit amb diputats de tots els colors a fi de tractar aquest problema.El 4 de maig, els diputats van demanar, de manera unànime, la compareixença d'uns veterinaris experts en mamífers marins a la mesa de la comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat. Els parlamentaris no descarten ampliar la llei 2/2008 de protecció dels animals amb la inclusió dels delfinaris.

El portaveu de la plataforma, Toni Teixidó, alerta del perill que comporta per als cetacis mantenir-los en circs sedentaris: “L'esperança de vida d'un dofí en llibertat pot arribar a ser de 40 anys, en canvi, un en captivitat no acostuma a viure més de 12 anys”.

El ple de Vila-seca del 28 d'octubre del 2016 va rebutjar amb els vots del govern (CiU), el PP, C's i el regidor no adscrit una moció del PSC i Vila-seca en Comú en què es demanava “declarar Vila-seca lliure d'espectacles amb animals salvatges”. Tot i la posició de tots els grups contra el patiment dels animals, el govern va argumentar que el marc legal permetia el delfinari i que calia esperar fins al final de la concessió de l'Aquopolis, el 2021, per debatre el tema. Tot i això, l'Ajuntament “complirà els acords que marqui el Parlament sobre aquest tema”. A Palafolls, segons la plataforma, l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), va comunicar-los que Marineland no es ressentiria econòmicament si es tanqués el delfinari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia