Medi ambient

municipal

medi ambient

Arenys de Mar netejarà l’abocador de pneumàtics

Destina una partida de 180.000 euros per actuar subsidiàriament i fer retirar les cinc tones de material amuntegat

Els treballs es faran a l’estiu per resoldre un problema de risc ambiental

L’Ajuntament ha decidit tirar pel dret i actuar subsidiàriament per resoldre un problema de risc ambiental com és l’abocador il·legal de pneumàtics amuntegats en uns terrenys a la riera de Torrentbò, a tocar amb Caldes d’Estrac. El darrer ple municipal va aprovar una modificació de crèdit per destinar una partida de 180.000 euros a la neteja del solar i la retirada de les cinc tones de material que s’han acumulat des de fa una dècada sense que els hereus de la finca fessin cas de les ordres d’execució. L’alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), confia que els treballs comencin immediatament i que a l’estiu se solucioni aquesta situació que ocasiona molèsties als veïns més propers, a part del risc ambiental que comporta davant possibles incendis forestals i també per la propagació del mosquit tigre.

El principal grup de l’oposició, JuntsxArenys, hi va votar en contra i el seu regidor, Xavier Masgrau, justificava el vot per la dificultat de reclamar l’import dels treballs a la propietat tenint en compte que els hereus de la finca no han acceptat l’herència dels terrenys.

Moció per la consulta

JuntsxArenys també va portar al ple una moció que insta el govern a complir el compromís de convocar la consulta als ciutadans sobre la ubicació definitiva de la futura biblioteca. El text va tenir el suport del PP i també de la CUP, que vol que els veïns escullin entre les opcions que fins ara s’han proposat, com ara el convent de les Clarisses, l’edifici del Calisay o el Xifré. La moció aprovada demana que la consulta popular es faci entre juny i setembre i que sigui vinculant. Ahir, el govern treia ferro a la qüestió i deia que abans s’hauria de tancar la compra de l’edifici de les Clarisses, que ja està molt avançada, abans de preguntar als veïns sobre els nous usos. La consulta ha d’incloure el cost que suposaria la reforma dels edificis, incloent-hi el cost de la compra del convent, que encara no s’ha tancat.

LA XIFRA

5.000
són els pneumàtics que es calcula que s’hauran de retirar amuntegats en els terrenys des de fa una dècada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]