Medi ambient

municipal

recollida selectiva

Mollerussa millora la recollida selectiva i ja s’acosta a la mitjana

Mollerussa va generar el 2016 un total de 6.136 tones de residus, prop d’un 2% més que un any abans i amb una mitjana d’1,15 quilos per persona i dia. D’aquests, un 37,7% es van llençar als contenidors de la recollida selectiva, molt a prop de l’índex global de Catalunya –que és d’un 38,9%– i més de 8 punts superior al percentatge del 2014, quan va començar a prestar el servei el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar l’increment de residus registrat en la fracció orgànica, de la qual va dir que és la més difícil de recollir i que es va situar l’any passat en un 8,3%.

També va explicar que el 2016 s’havia incrementat un 17% les tones d’envasos lleugers i un 12% les de vidre, mentre que les del paper i cartró van baixar un 5,6%. A més, va explicar que s’ha millorat en qualitat, ja que el volum d’impropis ha descendit. Concretament, ho va fer un 2,5% en l’orgànica i un 0,8% en la fracció d’envasos lleugers.

Quant a la deixalleria mòbil, s’hi van dipositar 2,2 tones de residus el 2016, i a la instal·lada de manera fixa la quantitat s’aproxima al miler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia