Medi ambient

Canviaran 770 punts de llum a Breda

Una empresa col·loca làmpades LED i durà l’enllumenat públic 14 anys

El canvi forma part d’un pla de la Diputació

L’Ajuntament de Breda confia que a final de setembre tindrà tots els fanals amb làmpades LED. Des de fa un mes i mig una empresa ha començat a substituir les làmpades dels 770 punts de llum del poble, segons explica l’alcalde, Dídac Manresa (ERC).

El canvi d’enllumenat públic forma part del projecte d’eficiència energètica i energies renovables BEenerGi, de la Diputació de Girona, i disposa de finançament europeu. La Diputació ha guiat el procés, i l’Ajuntament ha adjudicat el contracte a una empresa de serveis energètics per un import de 565.000 euros.

L’empresa adjudicatària (Electricitat Boquet SL) fa la inversió del canvi i dels tretze quadres de llum a substituir –entre altres millores– i s’encarregarà de la gestió de l’enllumenat públic de Breda durant catorze anys. En principi, amb l’estalvi obtingut, l’empresa amortitzarà la inversió. Cada any, l’Ajuntament pagarà una quantitat per manteniment, però segons l’alcalde, amb el canvi a LED, calculen que estalviaran un 70% a l’any en consum elèctric.

Caldera de biomassa

En el mateix projecte BEenerGi, la Diputació ha finançat el projecte per instal·lar una caldera de biomassa que subministrarà energia al col·legi Montseny i a la llar d’infants El Petit Montseny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia