Medui ambient
Prova pilot a Premià de Dalt contra la mosca blanca
S’està fent un tractament a les plantes afectades mitjançant un producte de baix impacte ambiental
Paral·lelament s’estan arrencant les figueres de moro que hi ha a l’espai públic
Premià de Dalt ha declarat la guerra a la mosca blanca. Aquest insecte que ataca les figueres de moro no és nociu per a la salut, però sí que provoca moltes molèsties al veïnat, especialment al barri del Remei. Per això el Consell Comarcal i l’Ajuntament han engegat una prova pilot per combatre aquesta plaga.
Es tracta d’un tractament que es fa a les plantes afectades a partir d’un producte (concentració de sabó fosfòric i oli) de baix impacte ambiental. Els seus efectes són més lents, però es garanteix que no altera l’equilibri natural. A més, es geolocalitzen totes les plantes tractades i es fa un seguiment de la seva evolució.
Paral·lelament, ja s’estan arrencant les figueres de moro afectades que hi ha a l’espai públic, una solució que els tècnics comarcals consideren definitiva però que és complicada perquè aquests cactus es troben majoritàriament en terrenys privats.
Un dels objectius d’aquest tractament és evitar que es repeteixin els problemes que van afectar especialment el barri del Remei l’estiu passat.
La mosca blanca, un insecte de petites dimensions, es veu fortament atret per la llum i, a les nits, envaeix habitatges i terrasses i altera la vida del veïnat. “Hi ha hagut casos en què les piscines o les pantalles de la televisió estaven literalment plenes de mosques”, va explicar l’alcalde de Premià de Dalt i conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Triadó (PDeCAT). L’alcalde va avançar que les figueres de moro es ruixaran amb aquest producte cada quinze dies durant tot l’estiu.
Triadó va assegurar que ja s’està notant una millora i que el tractament és efectiu, “però fins a final de mes no es podrà corroborar del tot”. En cas que es comprovi la seva efectivitat, Triadó va dir que s’exposarà aquest mètode a altres municipis afectats per la mosca blanca.