Medi ambient

Medi ambient

El Camp de Tarragona té la densitat més alta del món d’estacions d’estudi de l’aire

La Taula de la Qualitat de l’Aire ha elaborat comparacions amb xarxes europees i americanes

Durant el 2016 no hi va haver cap superació del nivell de qualitat

El Camp de Tarragona té una de les densitats més altes del món d’estacions de vigilància de la contaminació en complexos petroquímics. Així es demostra en l’estudi dels grups de treball tècnics de la Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, que en els darrers mesos han elaborat comparacions amb xarxes de vigilància de diferents zones industrials europees i americanes amb complexos petroquímics.

La recerca l’ha coordinat l’estudi Ramon Folch, amb les aportacions de l’àrea tècnica de la Taula, entre les quals hi ha la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua així com membres de l’administració local, de les empreses, de grups ecologistes i altres entitats.

Aquests grups han analitzat les dades de compostos orgànics volàtils (COV) i d’hidrocarburs aromàtics policíclics (HAP). La comparació mostra com la densitat d’estacions és la més alta, tant d’Europa com d’Amèrica del Nord, i el nombre de HAP i de COV mesurats també estan entre els més alts. Dels contaminants legislats mesurats (diòxid de sofre, diòxid de nitrogen i òxids de nitrogen, ozó, sulfur d’hidrogen, plom i arsènic, entre d’altres), durant l’any 2016 no es va produir cap superació dels objectius de qualitat de l’aire en aquesta zona, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

LA XIFRA

13
estacions
són les que la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica té al Camp de Tarragona.

LA FRASE

L’any 2016 no es va produir cap superació dels objectius de qualitat de l’aire en aquesta zona
Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona

Dues estacions noves

En l’últim any han entrat en funcionament dues estacions noves de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (Xvpca) al Camp de Tarragona. Es tracta de les estacions de la Canonja i de Vila-seca, que completen un total de 13 instal·lacions. A més de vigilar la qualitat de l’aire, es controlen els contaminants emesos a l’aire per les indústries. El 60% de punts de control de la Xarxa d’Emissions Atmosfèriques de Catalunya (XEAC) són en aquesta zona. D’altra banda, en les últimes setmanes s’han adherit a la Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona (TQAT) tres membres nous: l’Institut d’Estudis de la Seguretat, el sindicat STR, i el Consell Comarcal del Tarragonès. La Generalitat recorda que totes les dades que mesuren són públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.