Medi ambient

Terrassa i l’ACA arranjaran cinc trams de les rieres

La junta de govern aprova el conveni anunciat en el darrer ple per les queixes veïnals i s’hi actuarà durant dos anys

El govern de Terrassa i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han tancat l’acord que van anunciar en el darrer ple després d’una intervenció veïnal per invertir 700.000 euros en un pla de xoc a les rieres, concretant els cinc trams. S’actuarà retirant els sediments a la riera de Palau a l’atura de l’avinguda de l’Abat Marcet, es traurà vegetació de la riera de les Arenes, entre el pont de les Arenes i la riera del Palau, i es farà una tala de vegetació al tram urbà de la riera del Palau i al Torrent Mitger, que consistirà a retirar arbres de grans dimensions i altres elements que podrien taponar el ponts en cas d’avingudes d’aigua. Finalment, es faran reparacions dels murs a la riera de les Arenes, des de la rotonda dels Bellots, cap al nord, i una millora a la llera entre el pont de Sant Llorenç fins al de Navarra.

Aquestes actuacions es desenvoluparan tenint en compte els estudis tècnics que les dues administracions han realitzat als darrers anys i que, segons el consistori, constaten que hi ha dos problemes fonamentals a les rieres. D’una banda, en alguns trams els murs de canalització s’han anat degradant amb el pas del temps i, de ’altra, l’excessiva presència de vegetació en alguns punts. Les actuacions es faran durat l’any 2017 i el 2018 i el conveni que l’Ajuntament va aprovar en la darrera junta de govern estipula que l’ACA destinarà 100.000 euros el primer any i 3000.000 el 2018, mentre que el consistori n’aportarà 79.000 enguany i 231.000 el 2018.

Subvenció per les lleres

A banda d’aquests diners, l’ACA també ha concedit una subvenció de 38.421 euros per a les actuacions a les lleres de les rieres dins la ciutat i que significa un 80% del cost dels treballs que s’executaran a l’octubre. Les tasques es faran a la riera del Palau als trams que van des dels jutjats fins al Torrent de Vallparadís i des d’aquest torrent al carrer dels Horts; al Torrent Mitger, entre el pont de la carretera de Rellinars i el carrer de Seron, i a la riera de les Arenes, entre el passeig del 22 de Juliol i la carretera de Rubí, on es tallaran els arbres situats a més de 5 metres de les parets laterals.

LA XIFRA

310.000
euros
és la part que aportarà l’Ajuntament per les actuacions d’arranjament durant el 2017 i el 2018.

LA DATA

13.07.17
va aprovar-se
el conveni de col·laboració amb l’ACA en què s’estipula la programació i els trams d’actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia