Medi ambient

El Berguedà facilitarà el reciclatge a les cases rural

La nova intervenció del Consell Comarcal per millorar les dades de reciclatge a la comarca té com a protagonista el turisme

Distribuiran bujols de reciclatge a cada casa i fulletons explicatius

Després de repensar el sistema de recollida de residus del Berguedà, el Consell Comarcal va mostrar ahir quina serà la seva nova àrea d’intervenció. L’ens es vol centrar ara a millorar les dades de reciclatge a les cases de turisme rural, i per això hi repartirà bujols que facilitin la separació adequada dels residus als hostes de les cases. Segons va explicar a aquest mitjà el conseller berguedà de Territori i Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, es repartiran cinc bujols –resta, paper, envasos, vidre i un compostador– a cada casa rural. Els gestors dels immobles seran els encarregats de traslladar el contingut dels bujols al contenidor adequat.

Al mateix temps, Francàs anunciava que s’ha editat un fulletó explicatiu en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès– que indica amb propietat on s’ha de dipositar cada residu generat.

Diàleg amb els gestors

Una cinquantena de negocis de turisme rural s’han adherit a la iniciativa en aquests moments. S’espera, però, que la xarxa vagi creixent alhora que les dades demostrin que es tracta d’una mesura efectiva entre les cases que ja hi participen. En aquest sentit, Francàs assegurava que el feeedback entre l’ens i el sector serà clau per avançar: “Volem que hi hagi diàleg entre els gestors i el Consell per veure què és el que hem d’anar millorant”, assegurava.

Francàs espera que les mesures que ara s’inicien puguin ser en gran part subvencionades per l’Agència Catalana de Residus. De moment, han aconseguit que Ecoembes i Ecovidrio hi participin donant els bujols d’envasos i el vidre, respectivament. En total, es creu que aquesta primera intervenció tindrà un cost que vorejarà els 30.000 euros.

LA FRASE

Al Berguedà ens movem cap a un nou model de recollida de residus i reciclatge
Francesc Xavier Francàs
territori i medi ambient berguedà

‘Triem’, una campanya ambiciosa

Les cases rurals són el primer punt de la nova llista d’actuació que des del Consell volen abastar els mesos vinents. Seguint amb l’àmbit del turisme, s’introduirà un sistema semblant als càmpings, el qual s’espera poder engegar aquest mateix any. Paral·lelament, el Consell també vol simplificar la classificació als grans productors d’orgànic, com també el sector industrial. Pels primers, està previst començar amb una prova pilot a Berga que consisteix a recollir les seves restes orgàniques de manera directa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.