Medi ambient

Més d’un miler d’encuriosits pel camp ceretà

Són els participants que han visitat vuit explotacions agràries de la zona

Un total de 1.250 persones han passat durant l’agost per les 8 explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes que els han obert les seves portes perquè puguessin conèixer de primera mà les feines del camp i degustar els productes que elaboren. En general, el perfil dels visitants han estat famílies amb nens amb ganes de saber com s’elaboren els productes que mengen, quines gestions es fan amb els animals de les granges i els ramats, i quina relació hi ha entre l’activitat agrícola i ramadera amb el paisatge i l’entorn que caracteritzen la comarca de la Cerdanya.

Les explotacions participants representen àmpliament la varietat de productes de la Cerdanya: els ous ecològics i la carn de vedella ecològica a Cal Grauet de Saga; la carn de vedella ecològica de Cal Calsot de Montellà, i la producció de poma d’alta muntanya, xais, vedella i horta del Mas Cal Gintó de Mosoll. A Puigcerdà s’han fet visites a Ca l’Alzina, una explotació de vaques de llet que produeix iogurt, flam i mató artesanals. A Éller s’ha pogut visitar La Formatgeria d’Éller i també han obert les seves portes El Verger Cerdà (permacultura), Cal Perna de Bor (mel d’alta muntanya) i La Vinya de Llívia (vinya d’altura de Cerdanya).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.