Medi ambient

Medi ambient

Solsona acull experts sobre el canvi climàtic

El Centre Tecnològic Forestal de Solsona (CTFC) ha estat la seu aquesta setmana d’un seminari internacional amb la presència d’una quarantena d’investigadors de nou països diferents. En diferents ponències s’han abordat les estratègies de gestió forestal, tenint en compte el context de canvi climàtic. Segons el coordinador del projecte i investigador del CTFC, Jordi Garcia-Gonzalo, l’objectiu és posar en comú les eines i els models predictius que es fan servir als diferents països –ja sigui per mesurar l’impacte del canvi climàtic als boscos, per veure l’afectació en les espècies o per predir com creixerà un bosc– i unificar-los. El director del CTFC, Antoni Trasobares, ha recordat que el repte que té Catalunya és incrementar els nivells de gestió de la superfície forestal.

La gestió forestal sostenible, els inventaris forestals, els models matemàtics, l’anàlisi socioeconòmica i la incertesa climàtica són àmbits de la recerca forestal que aporten informació per poder desenvolupar models de gestió, però que fins ara no s’han estudiat des d’una visió unificada. Per fer convergir tot aquest coneixement, el CTFC coordina un projecte europeu (SuFoRun), finançat per l’horitzó 2020 de la Unió Europea i que té una durada de quatre anys. Entre els socis del projecte hi ha institucions de recerca de nou països diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia