Medi ambient

El reg intermitent als arrossars permet reduir l’emissió de metà

El conreu d’arròs és una de les pràctiques agrícoles que més emissions de gasos d’efecte hivernacle provoquen, ja que la inundació dels camps fa que els sediments tinguin poc oxigen. Aquestes emissions que es poden reduir si es modifica el sistema de cultiu, segons un estudi de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Així, els investigadors de l’IRTA han conclòs que el reg intermitent, en lloc de la inundació dels arrossars, permet reduir l’emissió de gas metà fins a un 90%. Un percentatge que pot canviar en funció de la variabilitat geofísica i agronòmica dels arrossars.

L’IRTA ha constatat que les emissions de gasos d’efecte hivernacle més elevades es produeixen a l’agost, fase de creixement, i a l’octubre, després de la collita. Per reduir les emissions, els investigadors recomanen incorporar la palla al novembre o desembre, ja que s’ha observat que es produeixen menys emissions que a l’octubre.

D’altra banda, el sistema de reg intermitent també permet una reducció de fins a un 30% en les aportacions d’aigua en comparació amb el sistema d’inundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia