La compareixença dels dos consellers d'Iniciativa provoca decepció a Horta i als bombers

L'alcalde d'Horta diu que algú hauria d'haver assumit responsabilitats polítiques

L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, va seguir ahir en directe la compareixença dels dos consellers al Parlament, tal com havia fet el 28 de juliol passat quan el conseller Joan Saura havia comparegut per primera vegada per donar explicacions del dispositiu d'extinció de l'incendi. Ahir Ferràs hi va assistir acompanyat d'una quinzena de veïns i d'altres alcaldes de la comarca de la Terra Baixa. Però les explicacions dels consellers no el van convèncer. «He quedat sorprès», va explicar després de la sessió. «No hi ha hagut cap responsabilitat per la gestió de l'incendi. Estic decebut», va afegir-hi Ferràs. Lluís Gil era un dels veïns que acompanyaven l'alcalde al Parlament. Gil, que té un ramat d'ovelles i una explotació d'oliveres a Horta de Sant Joan que van quedar afectades pel foc, va ser un dels veïns del municipi que van arribar primer a l'inici del foc. «Sabíem que el foc no havia començat al pi on deien els Agents Rurals, però no ens van fer cas», va explicar.

Els representants sindicals tampoc no van sortir contents de la compareixença dels consellers. Antonio del Río, de la UGT, va criticar que ningú hagi assumit responsabilitats polítiques. Segons Del Río, el dia de la tragèdia els comandaments dels bombers «van cometre un error d'anàlisi inicial dels factors de risc». El representant sindical va celebrar que el govern hagi canviat el discurs i ja no acusi les víctimes d'haver comès errors a l'hora d'emplaçar i de dissenyar la zona de seguretat. Segons el sindicat Catac, «algú hauria d'haver dimitit, perquè és clar que alguna cosa va fallar» en la gestió de l'incendi. Per CCOO, el dispositiu «no va ser capaç de respondre, des del punt de vista de seguretat, a les necessitats plantejades per la gravetat i complexitat de la situació».

Comissió interna

Precisament ahir a la tarda es va constituir una comissió interna, formada per comandaments i delegats de prevenció i de riscos laborals dels sindicats de bombers, per avaluar quins aspectes van fallar en el dispositiu de l'incendi del massís dels Ports que va acabar amb cinc bombers morts i un de ferit greument. Segons Manel Ferrer, de l'agrupació de bombers de CCOO, aquesta comissió haurà d'extreure conclusions del que va passar i exigir responsabilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.