Municipal
recollida selectiva
Dosrius avança cap a la recollida porta a porta
El servei s’ha encarregat al Consell Comarcal, a través de l’empresa Resmar
L’Ajuntament avança cap a la implantació d’un nou model per a la recollida de la brossa, que a partir de l’any que ve serà porta a porta a una part del poble. El govern municipal, integrat per ERC, La PAC i un regidor no adscrit, ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per posar en marxa el nou sistema. L’acord, que té una vigència de quatre anys i suposa la delegació completa del servei a l’ens a través de l’empresa Resmar, inclou la gestió de les diferents fraccions, però també la dels voluminosos i els trastos vells. La regidora de Serveis Centrals, Judith Coll (La PAC), explica que el conveni té com a objectiu continuar apostant per tenir “una vila més neta però també més respectuosa”, ja que s’incentivarà la recollida selectiva de les escombraries i es combatran amb més eficàcia els abocaments incontrolats. “També ens ajudarà a assolir unes millors dades de reciclatge, que en el dia d’avui es troben per sota de la mitjana comarcal”, va afegir-hi.
D’entrada, la intenció és començar el porta a porta al nucli de Dosrius, però no es descarta que més endavant es pugui estendre a més llocs del municipi. Pel que fa a la resta de nuclis –Can Massuet del Far i Canyamars– i d’urbanitzacions, el funcionament de la brossa continuarà com fins ara, però l’Ajuntament canviarà els contenidors actuals per uns de nous de més capacitat. A més, es vol que en tots els punts de recollida n’hi hagi de totes les fraccions perquè ningú tingui l’excusa per no separar els residus. Un canvi d’hàbits que es reforçarà amb una campanya informativa i de sensibilització prèvia per explicar detalladament el nou model.
La regidora de Serveis Centrals confia que tot plegat serveixi per dotar-se d’unes eines “de provada efectivitat” per acostumar els veïns a l’objectiu del 50% de recollida selectiva imposat per la Unió Europea de cara al 2020. L’Ajuntament admet que el sistema actual de contenidors s’ha vist que no resultava viable per millorar les dades de reciclatge. De fet, un 84% de les deixalles que es recullen es fan sense seleccionar prèviament i van a parar totes al mateix lloc. Una manera de fer que a la llarga penalitza el municipi, que ha de pagar més per al tractament dels residus.