Medi ambient

El porta a porta comença a Breda amb 1.700 cubells

L’Ajuntament destaca que l’estalvi és la gran raó per canviar el model de recollida

L’Ajuntament de Breda canviarà a partir de diumenge el model de recollida de residus i implementarà el sistema porta a porta (PaP). L’estalvi és la principal raó de l’equip de govern, d’ERC, per passar al PaP, perquè confia que durà menys deixades a l’abocador i haurà de pagar menys a la Generalitat per aquesta taxa.

El consistori fa aquests dies actes informatius en diferents punts del poble i reparteix cubells que substituiran els contenidors, que dissabte seran enretirats. L’equip de govern, amb el suport del Consell Comarcal i l’empresa mixta Nora, reparteix 1.700 cubells. Segons l’Idescat del 2016, Breda té 3.722 habitants.

El regidor de Medi Ambient, Josep Amargant, assenyala que el PaP encareix el servei al principi, però que confien recuperar les despesa amb el major reciclatge de cartró i plàstic, entre d’altres materials.

Segons el calendari fixat amb el Consell i Nora, els dissabtes es recollirà el paper i els envasos, els dilluns i els dijous. L’any que ve l’Ajuntament podria ajustar alguns detalls en funció dels primers mesos. Els cubells per al PaP duran un xip, i la voluntat de l’Ajuntament és que a mitjà termini “el que generi més residus, pagui més”, avança Amargant.

Una àrea d’emergència

El sistema té una àrea d’emergència. Els veïns disposaran d’una clau per anar-hi a deixar la brossa en ocasions excepcionals, fora de la data establerta. Hi ha també dues àrees per a disseminats, a Pagès de Baix i a Pagès de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia