Medi ambient

El municipi de Castelló d’Empúries tornarà a tenir una ‘policia verda’

Dos agents de la policia local es dedicaran específicament al control de temes mediambientals

El servei ja havia existit durant el mandat 2007-2011

El municipi de Castelló d’Empúries tornarà a tenir un servei de policia verda que es dedicarà específicament a vetllar pel compliment de problemàtiques mediambientals. Aquest servei ja havia existit a Castelló durant el mandat 2007-2011 però va desaparèixer posteriorment, per canvi de govern, contingències pressupostàries i la dificultat d’assegurar les múltiples tasques que ha d’assumir la policia local i que dificultaven poder dedicar agents específicament a aquesta temàtica. Ara l’Ajuntament vol aprofitar la incorporació de nous efectius a la policia local, prevista per a aquest 2018, per tornar a dedicar dos agents al compliment de regulacions mediambientals.

L’alcalde, Salvi Güell (ERC), va explicar en el ple de dijous que les previsions són que el servei es pugui fer efectiu a mitjan 2018. El mes que ve s’han d’incorporar quatre places noves a la policia local; a la pràctica es guanyarà només un lloc de treball perquè tres d’aquestes places substituiran llocs de treball de personal eventual que ja existien. Però la plantilla s’ampliarà més aquest 2018 (amb sis persones en total, entre les quals un caporal i personal administratiu). És quan s’incorporin aquests efectius que dos agents es podran dedicar específicament a temes ecològics i platges.

Palmeres mortes

Entre les problemàtiques que haurà d’afrontar la policia verda de Castelló hi ha el compliment de les ordenances municipals que regulen el tractament de les palmeres afectades pel morrut. Al municipi hi ha una gran quantitat d’aquests arbres morts per la plaga (més de tres-cents) i que generen un problema estètic i mediambiental, perquè s’han de retirar els troncs i destruir-los amb mesures ben específiques i regulades per contenir la propagació de la plaga. Fer complir les ordenances municipals sobre aquesta qüestió (i altres problemàtiques com ara la lluita contra els abocaments incontrolats de runa) formarà part de les tasques d’aquests agents.

Últims locals de la platja a concurs

L’últim ple de Castelló d’Empúries ha tornat a posar a concurs els darrers locals de bar i restauració que quedaven buits al passeig d’Empuriabrava: pel local 1 (vora la desembocadura de la Muga), l’oferta presentada ha estat desestimada i s’inicia un nou concurs. Al local 3 (edifici Gira-sol), que havia quedat desert, s’han presentat dues candidatures que es desempataran mitjançant concurs; en canvi pel local 4 (també al Gira-sol i desert) s’ha presentat una única proposta que permet atribuir-lo directament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia