Medi ambient

L’ACA genera crescudes al Ter i recomana evitar l’accés a la llera

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) duu a terme entre avui i ahir diverses maniobres per incrementar de manera controlada el cabal del riu Ter aigua avall de la presa de Susqueda provocant cabals generadors per afavorir el reperfilament de la llera i de diversos hàbitats de peixos, segons va anunciar ahir l’ACA en un comunicat.

Ahir al matí es van alliberar 60 m³/s, un cabal sis vegades superior a l’habitual, que s’incrementarà fins a un total de 80 m³/s ahir a la tarda. Per avui està previst que a les vuit del matí ja s’hauran normalitzat els cabals de sortida de l’embassament a un cabal proper als 10 m³/s. L’ACA explica que atès que l’increment de cabal alliberat des de la presa s’anirà desplaçant aigua avall pel riu, s’espera que aquest mantingui valors elevats els pròxims dies. Les maniobres, coordinades amb Endesa, estaran controlades i supervisades en tot moment per tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua, que hi afegeix que, tot i que no es preveu cap afectació aigua avall, es recomana com a mesura de precaució que s’evitin els accessos a la llera en el transcurs de l’actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia