Medi ambient

El Projecte Sèpia aposta pels dos sistemes provats

En la tercera temporada, recupera les línies de sepieres fetes amb llentiscle del primer any, que conviuran amb les dotze incubadores per assegurar la reproducció d’ous recuperats

El Projecte Sèpia, iniciat fa dos anys amb l’objectiu de donar viabilitat als ous de cefalòpodes (calamars i sèpies) que queden agafats a les xarxes dels pescadors i s’acabaven perdent, afronta la tercera temporada recuperant les experiències positives de les dues primeres campanyes. D’una banda, mantindran les dotze incubadores que es van estrenar l’any passat i que van assegurar una reproducció d’uns 800.000 ous de sèpia i calamar recuperats de les xarxes dels pescadors. Per altra banda, es recuperaran les línies de sepieres que es van provar en la primera campanya del projecte, fetes amb branques de pi i de llentiscle i que asseguren punts on aquests cefalòpodes poden pondre els ous. Així, doncs, en aquesta tercera temporada conviuran les incubadores amb les línies de sepieres, que tindran conjuntament una llargària de dos quilòmetres.

Tant a l’Escala com a l’Estartit també es tornaran a col·locar dos punts amb sepieres visitables, amb l’objectiu de fer difusió del projecte i impulsar al mateix temps el seu vessant de recurs econòmic i turístic. Aquestes sepieres seran a 2-3 metres de fondària. Com l’any passat, una serà davant la costa d’Empúries, a les Muscleres Grosses. I l’altra, davant de la platja de l’Estartit.

De bon principi, el Projecte Sèpia ha buscat una repercussió que vagi des de la vessant mediambiental –la recuperació i potenciació de l’espècie– a la divulgació, però també al retorn econòmic i turístic. En aquest sentit, es continua treballant en la creació d’un distintiu per als pescadors que comercialitzin sèpies de la zona.

El Projecte Sèpia és coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el pescador escalenc Isaac Moya, amb l’Ajuntament de l’Escala i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter com a patrocinadors principals i amb el suport dels pescadors artesanals de l’Escala i de l’Estartit, de la Generalitat i de l’Ajuntament de Torroella.

LA XIFRA

800.000
ous.
Aquesta és la xifra estimada d’ous recuperats de les xarxes de pescadors la temporada passada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia