Medi ambient

Invertiran 1,3 milions en 33 projectes del sector pesquer a la Costa Brava

La direcció general de Pesca aprova una subvenció d’un milió en ajudes repartides entre el 2018 i el 2019 per als Grups d’Acció Local Pesquers

Inversions en 33 projectes del sector pesquer de la Costa Brava per valor d’1,3 milions d’euros. Això és el que permetrà el milió d’euros que ha estat aprovat per la direcció general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) en concepte d’ajudes al Desenvolupament Local Participatiu de les comunitats pesqueres corresponents al 2018 i el 2019 dins del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP). Aquests ajuts, cofinançats en un 85% per la Unió Europea i un 15% per la Generalitat de Catalunya, es distribuiran als Grups d’Acció Local Pesquer de Catalunya (GALP), el GALP Costa Brava i el GALP Terres de l’Ebre.

El GALP Costa Brava abasta un total de 3.611,90 Km², amb una població de 171.936 habitants corresponents als municipis pesquers de Roses, l’Escala, l’Estartit, Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Cadaqués, Port de la Selva, Llançà i Tossa de Mar.

El milió d’euros subvencionat es repartirà entre les anualitats del 2018 i el 2019, de 500.000 euros cada any. Per aquest any, la subvenció és de 500.000 euros, que suposa una inversió de 765.771,24 euros per a 25 projectes. Per l’any que ve, es destinaran 500.000 euros més en 8 projectes, que suposaran una inversió de 539.247,07 euros.

Segons explica el DARP, un 67% dels projectes aprovats catalans estan impulsats per promotors del sector privat: confraries de pescadors, empreses i professionals del sector pesquer i aqüícola i altres sectors econòmics del territori. El 33% restant són operacions d’entitats de caràcter públic, com ara ajuntaments, consells comarcals, universitats i centres de recerca.

Entre d’altres, les operacions finançades contribuiran a la creació i el manteniment de llocs de treball del sector pesquer, l’augment del valor afegit dels productes de la pesca i l’aqüicultura, la diversificació de l’activitat pesquera, el foment de l’economia blava, la protecció del medi ambient territorial o la protecció i la recuperació del patrimoni cultural dels municipis pesquers.

LES XIFRES

1,3
milions
d’inversions en 33 projectes suposarà el nou ajut del Departament d’Agricultura.
33
projectes
dels municipis costaners de la Costa Brava es veuran beneficiats pels ajuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia